Jdi na obsah Jdi na menu
 


Diskutujte nad tím, co vás zajímá:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Operace schwannomu gama nožem

(Lenka, 12. 5. 2021 11:59)

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda má někdo osobní zkušenost s operací menších schwannomū Leksellovým gama nožem, zejména u mladších lidí bez předchozí mikrochirurgicke operace? Děkuji za odpovědi.

Re: Bolest hlavy po operaci schwannomu

(Jack Sparrow, 4. 10. 2020 12:20)

Ahoj jsem 3 týdny po operaci už chodím i rychle, mohu řídit vůz a dnes jdu zkusit kolo. Bolest hlavy s 1 výjimkou denně. Bohužel mi lékař zničil sluch v tom uchu a tím vyvolal úporný tinnitus. Tolik mé zkušenosti. Můj schwannom nebyl ani 0.5 cm. Takže řada jednoznačná. Operaci jen když začnete mít potíže se sluchem/ rovnováhou. Já neměl žádné a teď nezvratné. Pro lékaře jste pokusní králíci buď to vyjde nebo máte smůlu a je to váš problém...Jack

Re: Re: Bolest hlavy po operaci schwannomu

(Janina, 25. 11. 2020 14:34)

Chystám se v lednu 2021 na operaci. Nádor je cca 1,2cm. Subj. potíže až na zalehlé ucho žádné. Mám strach, že dopadnu stejně jako vy. Nevím, co mám dělat. Zda to podstoupit nebo ne. Mám hrůzu, že odejdu do nemocnice jako normální člověk a vrátím se sice bez nádoru ale jako kripl. Něco jako Přelet nad kukaččím hnízdem :((

Re: Re: Re: Bolest hlavy po operaci schwannomu

(Jajka, 26. 11. 2020 10:12)

Zdravím vás, mám zjištěný VS 2 roky,tento tyden jsem mela kontrolu,za rok porostl o 3 mm na 1cm.Pristi tyden se sejde konzilium zda operace nebo cyberknife...mam šílený strach z operace,pripadnych komplikaci...myslela jsem,ze takhle male nádory se spíše ozařují ??

Re: Re: Re: Bolest hlavy po operaci schwannomu

(Zdeněk, 28. 11. 2020 13:19)

Dobrý den,

obavy jsou přirozenou součástí čekání na jakoukoliv operaci. Pokud je rozhodnuto o operaci vestibulárního schwannomu, pak se tak činí s tím vědomím, že případné následky neoperování jsou horší než rizika spojená s operací. Zrádné na vestibulárních schwannomech je to, že dlouho rostou skrytě a příznaky jsou tudíž pro pacienta často zanedbatelné. K Vašemu případu se samozřejmě nemohu vyjádřit, ale vždy máte možnost se svým lékařem celou záležitost znovu probrat.

S pozdravem

Zdeněk Fík
ORL FN Motol

Re: Re: Re: Bolest hlavy po operaci schwannomu

(Milan Kovařík, 21. 12. 2020 15:44)

Dobrý den,
měl jsem velikost schwannomu podobnou jako Vy se ztrátou sluchu na levé straně. Také jsem měl obavy z operace, ale dopadlo to dobře. Sice na ucho slyším jen částečně (podobně jako před operací, hlavně hlubší tóny), ale hlavně jsem se zbavil obavy z růstu schwannomu, který Vám kromě stresu začne utiskovat další nervy.
Držím palce a doufám, že jste zvolila pracoviště, kde mají s touto operací pořádné zkušenosti. Já byl v FN Motol a musím jen chválit!
MK

Bolest hlavy po operaci schwannomu

(Ivana, 9. 3. 2021 7:56)

Dobrý den, byla jste v lednu 2021 na té operaci? Já byla 11.2.2021 a ráda bych si porovnala stav. Pročetla jsem část příspěvků (zde uvedených).Jde mi o bolest hlavy. Bude to skoro 4 týdny od operace a je to velmi nepříjemné. Cítím se stále dost unavená a zatím si nedovedu představit návrat do práce a běžného režimu. Pro informaci: velikost nádoru cca 13x16 mm, tj. chodila jsem s tím min. 15 let, než se objevil problém (náhle, ze dne na den; měla jsem ale několik let problém s tinnitem, stejně jako moje matka, její bratr a jejich otec-můj děda) - ztráta rovnováhy, nevolnost. Po 10 infúzích došlo k výraznému zlepšení. Ovšem po vyšetření na MR byl zjištěn NA a doporučena operace,.. tedy konzultovala jsem to s více specialisty a někteří operaci nedoporučovali, zejména proto, že jde jen o údaje na základě jedné MR, když není známa dynamika růstu. Jenže když víte, že máte v hlavě nádor, který nejspíš poroste, tak ho tam mít nechcete....po operaci jsem přišla o sluch. Lícní nerv poškozen naštěstí není. Léky proti bolesti hlavy neberu a brát nechci. Chtěla bych se zeptat ostatních operovaných, jak jsou na tom s bolestí hlavy...Pro ty, kteří to mají před sebou, můžu za sebe říct, že bolest po operaci není velká, zažila jsem mnohem větší. Pokud máte slabší nervy, nepouštějte si ten zkrácený záznam operace.

Re: Bolest hlavy po operaci schwannomu

(Janina, 22. 3. 2021 17:45)

Dobrý den, ano na operaci jsem v lednu byla. Stav po 2 měsících: sluch zůstal zcela nepoškozen, tinnitus zmizel, paréza naprosto žádná (operoval mě nejlepší operater v ČR : prim. Klener) Trochu se stále motám, piruetu a kotoul ještě nedám. Bohužel úplně mi po operaci zatuhnuly šíjové partie, diky nim mám velké bolesti hlavy, bez paralenu ráno z postele nevstanu. Chodím na rehab, cvičím poctivě denně - ale bolesti zatím neustupují, nechápu proč to trvá tak dlouho. Jinak vše ostatní je lepší a lepší, únava se každý týden zmenšuje, chodím asi na hodinové procházky, lehce cvičím, pracuji na PC, domácí práce zvládám. Musíme vydržet, čas vše zlepší, každý se hojí jinak.

Re: Re: Bolest hlavy po operaci schwannomu

(Ivana, 9. 4. 2021 16:44)

Jano-Janino, dík za info, chtěla jsem si porovnat stav. Bolest hlavy u mě neustupuje (8 týdnů po operaci), horší to bývá ráno , je to dost limitující, už došlo i na Ibalgin - večer. Domácí - běžné - práce jdou, na PC pracuji, na procházky chodím, ale jinak to ani zdaleka není jako před operací. Velká únava po běžné procházce, ale měla jsem i Covid, tak to může být i po něm. PN jsem ukončila k 31.3., zatím pracuji z domova. Na ucho (operovaná strana) neslyším, ale šumí v něm stále. Jak píšete o silné ztuhlosti šíje - to je přesně ono...tak budu doufat, že se to zlepší. Zdravím.

Re: Re: Re: Bolest hlavy po operaci schwannomu

(Janina, 28. 4. 2021 7:37)

Ivano, vydržte!!! Zlepší se to. Chce to trpělivost, zlepšení postupuje velmi velmi pomalu, po milimetrech. Jsem třetí měsíc po operaci, už BEZ léků na bolest, denně cvičím a celkově se hodně hýbu, na RHB naučili rodinu, jak mi ráno ztuhlý krk rozmasírovat. Únava je stále menší a menší. Samozřejmě taky ještě nejsem tam, kde před operací, ale už je zřejmé, že se tam vrátit LZE. Je to běh na dlouhou trať, nezoufat, cvičit, snažit se být optimistická (takže nekoukat na ČT a nečíst moc zprávy z politiky :))). Klidně se mi ozvěte na můj email dvorakova1185@seznam.cz, předám všechny dosavadní zkušenosti, jak na pooperační potíže.

Re: Re: Bolest hlavy po operaci schwannomu

(Jack Sparrow, 26. 2. 2021 19:30)

Omlouvám se čtu to až nyní. Být vámi jdu tam jen, když bude v ohrožení život. Hlavně nechoďte k doc. Chovancovi do FNKV, raději Motol, cokoli jiného. Když pochybi a zničí vám sluch a to je min.v 70 % myslí jen jak z toho nemít potíže, svádí to na vše možné jen ne na sebe a vy ho přestanete zajímat. Já ho zažil v krizi a tam se chová jako sobecký samolibý hajzlík, žádný pritel. Opatrujte se.

Re: Re: Re: Bolest hlavy po operaci schwannomu

(Martin, 26. 2. 2021 23:26)

Vážený pane magistře,
nechtěl jsme na vaše příspěvky reagovat, nicméně uvádíte nepravdivé informace. Rozumím, vašemu zklamání ze ztráty sluchu a opakovaně jsem vyjádřil politování nad tím, že se sluch i přes zachování sluchového nervu zachovat nezadřilo. Vzhledem k tomu, že jste na konci měl zachovanou sluchovou odpověď při vyšetření BERA si dovoluji tvrdit, že příčina je pravděpodobně cévní. Opakovaně jsem vás o tom informoval. Je mi líto, že operace/ztráta sluchu je příčinou tinnitu, který vás obtěžuje, a že nejste s výsledkem spokojen. Věřte, že každý lékař se snaží mít spokojené pacienty a řešit jejich problémy.
O možnosti ztráty sluchu i vzniku tinnitu při aktivní léčbě i dalším sledování jste byl řádně informován při rozhodování o léčbě.
Odmítám, že bych se o vás neměl zájem starat, že mě vaše obtíže nezajímají. Můj zájem o vás může jen podtrhnout, že jsem kolegům ve FN Motol předal kompletní dokumentaci, tak aby jim nezůstalo nic skryto a mohli se o vás kvalitně starat. A to i přes opakované útoky, křivá obvinění i stížnosti, které jste vůlči mně směřoval.
Samozřejmě je správné, když informujete o tom, že ne vše se může podařit, nicméně informace o léčebných postupech by měly vycházet od odborníků.

Re: Re: Re: Re: Bolest hlavy po operaci schwannomu

(HANA- Angelika, 5. 3. 2021 18:39)

Dobrý den, to,co přítel uvádí ve svých stiznostech se skutečně stalo a řeklo. Myslíte že by si někdo soudný nechal 3-4 vrtat do hlavy s takovýmto výsledkem...Nemel jediný problém... To si to ucho mohl dobrovolne uniknout jako Gogh. A že mu bude celé dny krom hluchoty zvonit a sumet v uchu resp.hlave o tom s nim nikdo tj ani vy nemluvil jen jste uvedl ze ztratit sluch je lepší než rovnováhu, takže se mu nedivte, tu cévu si nepoškodíil sam byl v narkoze..chyby se deji a budou dít ale je také odvaha k nim zaujmout osobní kritický nebo chcete li zodpovědný postoj. Víc nemá smysl reagovat. Za tu 1 větu se presto uprimne omlouvám, psala jsem to ja, on by se k tomu nesnizil, I když vás také
" nemusí" a taky mi za to vynadal.Vsichni jsme z toho jak dopadl naštvaní,tak statecne ( a pritom zbytečně) tam sel..nikdo nechápal proc se to ma operovat nikdo jsme o tom nic nevěděli a vidíte rada odbornika=nečtěte internet, jdete na operaci Vaše mu totalne zkomplikovala už tak tezky život,jak by bylo vam kdyby to někdo provedl třeba vasi zene či desku???? Soudit 2. je tak snadné když nejsme v stejne řece...Hanka

Re: Re: Re: Re: Bolest hlavy po operaci schwannomu

(Vratislav N., 6. 3. 2021 6:28)

Tak to tady čtu a zirám, Celou story podrobne sledují, to je skutečně absurdní...

Viník se považuje za oběť a poškozeného a skutečný poškozený je vykreslen jako viník a agresor.

Jak se sebou můžete žít, doktore? Tu tepnu jste přece poškodil vy a všem nestranným je to jasné již od počátku.
Když už nemáte .... přihlásit se ke svým slovům a skutkům, u mnohýchž byli mj. přítomni i vaši zaměstnanci, tak zde nemanipulujte ostatními lékaři včetně vystresovaných pacientů.

Jen zlomek toho, co jste si dovolil/i, je na stížnost. Každý se koneckonců může přesvědčit.
J. plně podporujeme, (mimochodem opravdu jste pro něj od propuštění krom receptů nic neudělal a o žádném tinnitu s ním nikdy předtím nemohl mluvit, vůbec totiž nechápal co se děje, když to přišlo a vy to moc dobře víte) i když sluch, co jste mu poškodil, mu to nevrátí a toho rámusu v hlavě nezbaví.

Sám jste uvedl úspěšnost sluchu 3 z 10 není ale opět unfair říct to až po bitvě...? To by ale většina pacientů, stejně jako on zákrok odmitla..a ty operace jsou patrně finančně lukrativni, i když zdaleka ne tak jako v Itálii,...

Ačkoli primárně nikomu nic zlé nepřeji, pamatujte na karmu. Tohle je vážně ubohá obrana- či spíše manipulace místo pokání, které by bylo na místě.
Své činy rádoby hezkými větami nevykoupite.

Vy také nemusíte žít s CZK 700 nemocenské/den jako on, žijete v úplně jiném světě než běžní pacienti kdesi " na obláčku" V realitě nemáte zřejmě šajn, co musí obyč. lidé navíc s další rakovinou řešit.

A těch, co díky vám dopadli jako kámo nebude tedy za ty roky málo..

Opravdu celkově vy a to vaše oddělení působíte nevěrohodně a já osobně bych tam nešel ani s rýmou.

Tady jste i pro některé hrdina, ale v realitě se schovávate za advokáta a povinně loajální personál. To čtenář nevidí.
Pro nás je ale hrdina ten skutečný poškozený, vaše chování je zbabělé a jak popsala Hanny egoistické, jen hezky mluvíte a slibujete, dokud nezačne pršet.

Re: Re: Re: Bolest hlavy po operaci schwannomu

(Zdeněk Fík, 2. 3. 2021 9:28)

Dobrý den,

neúspěch a nespokojenost k medicíně bohužel patří a je samozřejmě legitimní o věcech informovat, ale mělo by tak být činěno bez emocí. Váš příspěvek je ale hodně osobní a dle mého soudu za hranou slušné diskuze, kdy je navíc adresný útok veden zcela anonymně.

S pozdravem

Zdeněk Fík

Re: Re: Re: Re: Bolest hlavy po operaci schwannomu

(Jack, 5. 3. 2021 18:16)

Připouštím pane doktore ale to co se dělo ve FNKV po mě operaci bylo totálně za hranou mediciny i slušnosti a to mohu posoudit jen já který to zažil, nikdo jiný mne/to nemůže objektivně soudit. Jde o to čemu/ komu chcete věřit.

Re: Re: Bolest hlavy po operaci schwannomu

(Kateřina Podzemná, 13. 4. 2021 16:28)

Dobrý den. Mohu se zeptat kde jste byl operován a kým? Děkuji

Příznaky

(Janas, 10. 4. 2021 8:59)

Prosím,jaké jsou první příznaky? Já byla na vyšetření VEP ,Baep a oči dobrý,ale uši prodloužené latence vlny V. Prý to bývá benigní,ale nic moc mi dr.nevysvetlil,ani žádné další vyšetření,jen že mám ozvat,kdyby se situace zhoršila. A jak to tady přočítám tak se děsím

Re: Příznaky

(Ivana, 13. 4. 2021 12:49)

reakce pro Janas: Asi upřesněte dotaz. U mě dlouhodobě tinnitus, ten jsem neřešila. A pak ze dne na den ztráta rovnováhy a silná trvalá nevolnost. Na základě toho vyšetření na ORL, diagnóza periferní vestibulární syndrom a infúze 10 dní. Pak termín magn. rezonance a teprve z té byl zjištěn nádor.A pak operace.

Re: Re: Re: Re: Re: Bolest hlavy po operaci schwannomu

(Jack , 6. 3. 2021 12:37)

Kdybyste místo toho vzájemného osocovani raději vymyslel někdo nějaké řešení. Tohle nikam nevede a má to sloužit všemi pacientům a ne hloupé diskuzi o 1 nezdarene operaci.Každý má svou pravdu záleží na úhlu pohledu a ci stranu hájí, Podobné diskuze odmítám, ještě to odnesu zase já a mne už asi příště odmitnou i vyšetřit. Apeluji na zdravý rozum. Děkuji a přeji všem aby jejich lecba dopadla úspěšně ku prospěchu všech.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44

následující »



 

 

 
Valid CSS!