Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv diskuse 2010 1/3

6. 4. 2014

Archiv diskuse za rok 2010 1/3

aktuální diskusi můžete sledovat ZDE

 

sluchadlo

(Anna, 19. 12. 2010 17:14)

Jsem rok po operaci neurinomu akustiku.Neslyším na ucho,vůbec. Tento problém mohu trošku vyřešit sluchadlem BAHA. Má s tím někdo zkušenost? Děkuji

Re: sluchadlo

(Eva, 20. 12. 2010 19:48)

Hodně zajímavých informací od uživatelů sluchadla BAHA se dá nalézt na fóru ANAUSA v oddíle "Hearing issues" - viz zajímavé odkazy. Je to v angličtině. Většina uživatelů si tam sluchadlo pochvaluje.

Re: sluchadlo

(Markéta, 28. 12. 2010 16:22)

Prošla jsem (zatím zrychleně) tuto doporučenou webovou stránku: http://www.cochlearacademy.com/files/BahaCzech/index.htm 

Máte s tím někdo zkušenost? 
Zajímá mě hlavně,zda na mé neslyšící ucho bych s tímto aparátkem slyšela jako na moje zdravé ucho?
Bylo by slyšet např. šeptání do tohoto ucha?
A neřeší tento přístrojek také tinnitus?

Re: Re: sluchadlo

(Eva, 29. 12. 2010 17:45)

Zvuky jsou přenášeny z neslyšící strany do zdravého ucha. Šepot by měl být slyšet také, ale myslím, že jen v případě, že zdravé ucho nebude příliš zahlceno zvuky, které slyší normálně. Na tinitus by přístroj neměl mít vliv.

Re: Re: sluchadlo

(Sylva, 29. 12. 2010 20:45)

Ke konci ledna mě čeká vyšetření kvůli implantátu BAHA, jsem-li vhodný kandidát.To vyšetření probíhá na foniatrické klinice v Žitné ulici v Praze.Shodou okolností mě bude vyšetřovat pan doktor Černý,který je dlouholetý foniatr mě dcery,která ale špatně slyší od malička.S výsledky se mám hlásit v Motole a budu-li vhodným kandidátem (bude-li mít poslech s implantátem kýžený efekt),budu zařazena do pořadníku.Já doufám,že ano.Jsem od operace 3 měsíce a největší problémy mi dělá prostorový sluch a špatná srozumitelnost řeči v zahlušených prostorách.Jestli ještě někde jinde vyšetřují a voperovávají titanový šroub,nevím.Po operaci po zhojení je totiž nutné donastavovat implantát tak,aby kvalita poslechu byla co neefektivnější,Jistě ale vím,že např.kochleárná implantát se operuje pouze v Motole a ten samý tým lékařů se snad zabývá i BAHou.Budete-li potřebovat kontakt na pana dokrora Černého,pošlu

Re: Re: Re: sluchadlo

(Mariana, 5. 1. 2011 14:07)

ahoj,dnes som bola v Kosiciach a mam neurinom,som z toho hotova,ale citala som o Gama nozi,mozes mi dat prosim kontakt na nejakeho lekara,kde by som mohla zavolat?

Re: Re: Re: sluchadlo

(Mariana, 5. 1. 2011 14:08)

ahoj,dnes som bola v Kosiciach a mam neurinom,som z toho hotova,ale citala som o Gama nozi,mozes mi dat prosim kontakt na nejakeho lekara,kde by som mohla zavolat?

Dotazy

(Markéta, 30. 12. 2010 23:15)

Chápu dobře, že je možné si nejprve implantát nějak "zkusit" (zda bude mít pro mne přínos) a pak teprve se rozhodnout, jestli ho chci skutečně implantovat?
A když mám tinnitus v operovaném uchu, říkám si, jestli by měl implantát efekt, když mi v uchu vlastně neustále "zvoní", bude se mi ještě obtížněji možná poslouchat?
A pokud budu třeba mít už implantát "navrtaný", chápu dobře, že se pak na takový "parentek" připíná ta malá krabička? Jinak je implantát vlastně neučinný?
Jsem po operaci 3,5 roku (neurinom 30mm), před operací jsem slyšela téměř na 100% a tinnitus jsem neměla, po operaci neslyším a tinnitus se objevil. Neberu to zas jako nějaký velký handicap, spíše mě obtěžuje tinnitus. Takže bych např. byla šťastná, kdyby něco vynalezl na to. Do budoucna mám spíše obavy, aby mi např. stářím nezačal slábnout sluch na zdravé straně. Děkuji za odpovědi.

Re: Dotazy

(Sylva, 3. 1. 2011 19:58)

Markét,ne že je to možné,ale spíše nutné.Bylo mi řečeno,že implantát vyhovuje jednomu ze čtyř lidí.Tak aby tě zbytečně netrápili,a pak to bylo k ničemu.Nehledě na to,že je to pěkně drahé.I když nás sluchadla pro dceru na pět let stojí skoro 50tis.+servis.Za kontrolu stroječku jsme například letos dali 2tis.Moje dcera jezdí na tábor se sluchařema a vím,že mi říkal vedoucí, že tam mají děti,které mají nově kochleár,ale neumí a nechtějí ho používat,protože to vnímají jako něco nadbytečného.On ten poslech je jiný.Moje dcera vnímá se sluchadly zvuk jakoby kovový.Určitě vám ale napíšu po vyšetření,jaké to je.Ani nevím,kolik lidí už takový implantát má

silvo

(enyp, 31. 12. 2010 5:43)

Děkují vám mate dobré úvahy musíme se naučit s tím žit vím asi to bude těžký ale co se dá dělat já mam syna je mu 9 měsíciu chci ho vidět jak roste víte mě to čeká v Lednu mám strach ale co mám dělat musím jít jinak to dopadne hrozně když nebudu jednat mám viru v Boha a smrti se nebojím živi mně naděje že budu vychovávat mého syna s manželkou věříme tomu že to bude dobry motol je OK na špici začicháním se stým smiřovat vidím před sebou mého synka jak se usmívá to mně živi jako by mi říkal neboj bude to dobry přeji vám vše dobré nebojte vše dopadne dobře Pan Bůh vám požehnej a nebojte se musíme to zvládnout musíme.

Sylvě

(Markéta, 30. 12. 2010 23:23)

Víte, Sylvo, říkám si, že v zahlučněných prostorách obtížně slyší i lidé, kteří mají sluch v naprostém pořádku. Musí se překřikovat a pod. A ten prosotrový sluch také není potom taková katastrofa. 3 měsíce od operace jsou ještě příliš málo. Čím déle od operace bude, tím více se tělo přizpůsobí a potíže nebudou tak intezivní.

Oprava

(Markéta, 30. 12. 2010 23:16)

... na takový "patentek" připíná ...

šelest v operovaném uchu

(Mirka, 21. 12. 2010 0:36)

Dobrý den, jsem 1,5 roku po operaci VS a až na hluchotu operovaného ucha a malé omezení funkce lícníbo nervu potíže žádné nemám. Před několika týdny se u mě objevil nepatrný šelest v operovaném uchu. Tento šelest vzniká v důsledku pohybu v kotníku nohy na operované polovině těla. Připadá mi to nepochopitelné. Máte někdo podobnou zkušenost? Za jak dlouhou dobu od operace se může vyvinout tinitus? Děkuji za odpověď. Mirka

Re: šelest v operovaném uchu

(Markéta, 28. 12. 2010 15:42)

Mně se tinnitus objevil týden po operaci. Souvislost s kotníkem by mě zajímala. Jak jste na to přišla?

Re: šelest v operovaném uchu

(Eva, 29. 12. 2010 17:52)

Tinitus jsem měla už před operací. Mimo jiné vnímám také "zvuky" související s pohybem očí a např. sevřením rukou v pěst. Kdybych měla jenom tyto projevy, tak by to byla celkem pohoda.

Re: Re: šelest v operovaném uchu

(Markéta, 30. 12. 2010 23:06)

Máte pravdu s tou sevřenou pěstí, a s pohyby očí. Také mám dojem, že tinnitus lehounce "zesílí" při pohybu očí do stran apod. Je to zvláštní.

 

enyp

(enyp, 29. 12. 2010 23:08)

Dobry den chci se zeptat a proplácí to pojišťovna naslouchátko BAHA? Slyšel jsem že to není levná záležitost.

Re: enyp

(Sylva, 30. 12. 2010 20:57)

V České republice pojišťovny BAHu neproplácí.Měla by snad stát 200tis.A není to naslouchátko,ale implantát

KRÁSNÉ VÁNOCE

(MONIKA, 24. 12. 2010 8:58)

Krásné prožití svátků vánočních doktorům - Chovancovi, Zvěřinovi a Betkovi! Všem moc děkuji :-)

BAHA

(Martin, 20. 12. 2010 22:39)

Pro vsechny, kteri maji zajem se o implantatu BAHA dozvedet vice zasilam tento odkaz:

http://www.cochlearacademy.com/files/BahaCzech/index.htm

Vylepšení na stránkách

(Jakub, 27. 10. 2010 0:49)

Omlouvám se, že vstupuji do diskuse technickým způsobem, ale provedl jsem na stránkách několik vylepšení, mezi které např. patří možnost hiearchicky odpovídat přímo na určité příspěvky v diskuzi, což přispívá k lepší přehlednosti mezi jednotlivými vlákny (tedy doufám, že bude). Také jsem vložil na stránky "Kde najít pomoc" odkaz na mapu FN Motol, což by zase mohlo pomoci mimopražským na cestě v hledání vyhlášené ORL ordinace v této nemocnici. Pokud vás napadají nějaké další vylepšení (konstruktivní a proveditelná) budu rád, když se o ně se mnou podělíte buď odpovědí na toto vlákno (můžete vyzkoušet novou funkci ;)) anebo mailem, který je k dispozici vespod stránky :) Přispějete tím i druhým ;-)

Re: Vylepšení na stránkách

(Jakub, 27. 10. 2010 0:53)

Také bych chtěl upozornit na nový odborný článek prof. Eduarda Zvěřiny o neurinomu akustiku uvěřejněný v "Zajímavé odkazy" a také na stránce "Ke stažení" - DOPORUČUJI PŘEČÍST.

Re: Vylepšení na stránkách

(Eva, 2. 11. 2010 14:39)

Bylo by praktické, kdyby se v příspěvcích dalo vyhledávat podle klíčových slov, aby si člověk mohl najít jestli už bylo něco napsáno k tématu, které ho zajímá a nemusel při tom pročítat celou diskuzi. Např. Enyp se ptá na problém vyrovnání se se ztrátou sluchu. Já vím, že už se to tu probíralo, sama jsem k tomu něco psala. Zdravím všechny

Re: Re: Vylepšení na stránkách

(Jakub, 4. 11. 2010 18:20)

Pokouším se na tom pracovat, nějaký vyhledávací modul jsem již vložil, ale moc dobře zatím nefunguje. 

Dobře ale poslouží i obyčejná vyhledávací zkratka: CTRL + F

Re: Vylepšení na stránkách

(Sylva, 3. 11. 2010 14:23)

Děkuji,skvělé!!!

Re: Vylepšení na stránkách

(Honza, 12. 11. 2010 9:18)

Ahoj Jakube,už dlouho ti nikdo nepoděkoval za tyhle sttránky a práci jakou s tím máš.Dík jet o super...:)

Re: Vylepšení na stránkách

(Věra, 16. 12. 2010 9:09)

Nelíbí se mi vylepšení stránek. Dřív jsem otevřela stránky a viděla jsem nové příspěvky, teď musím projet několik stránek zpět, abych zjistila, jestli někdo něco napsal k dřívějšímu příspěvku.Ale v každém případě jsem za tyto stránky ráda, lecos mi pomohli vysvětlit a překonat. Jakubovi za ně moc děkuji.

Re: Vylepšení na stránkách

(Věra, 16. 12. 2010 9:10)

Nelíbí se mi vylepšení stránek. Dřív jsem otevřela stránky a viděla jsem nové příspěvky, teď musím projet několik stránek zpět, abych zjistila, jestli někdo něco napsal k dřívějšímu příspěvku.Ale v každém případě jsem za tyto stránky ráda, lecos mi pomohli vysvětlit a překonat. Jakubovi za ně moc děkuji.

Neurinom na Slovensku

(Boba, 22. 11. 2010 16:36)

Este sa chcem opytat, kam chodia pacienti zo Slovenska? Zzaobera sa tymto niekto na Slovensku? Manzela odporucili na Orl kliniku do Kosic.

Re: Neurinom na Slovensku

(Sylva, 24. 11. 2010 11:58)

Když jsem přemýšlela,kde se nechat operovat,poradil mi foniatr mé dcery:"zeptejte se lékaře,který vás má operovat,jak často to dělá."A proto jsem se nechala operovat v Praze.U nás máme výborného pana doktora Chovance,zkuste mu napsat,určitě bude mít představu o tom,kde se na Slovensku zabývají těmito operacemi.Věřte,to není záležitost jen jednoho zkušeného doktora,ale je to záležitost celého týmu-můj příklad-měla jsem být na sále zhruba osm hodin,ze kterých se vyklubalo hodin šestnáct.Celou dobu o mě pečoval celý tým lékařů-zkušených-těch nejlepších.A vy máte právo mít ty nejlepší

Re: Re: Neurinom na Slovensku

(Boba, 24. 11. 2010 18:20)

Ked ja tuto stranku citam, tam vam - cechom zavidim, ze mate takych lekarov - myslim tento tym, z nemocnice v Motole. Mozno na takych narazime aj u nas....uvidime v pondelok co (a kto) nas caka - zatial len 1. vysetrenia... Potom uvidime ako dalej... ale viac menej pochybujem, ze by slovenske poistovne prepracali vysetrenia a operacie v cechach, ked nam vlastne tu istu staroslivost mozu poskytnut aj na slovensku (aj ked mozno je taka ista len na papieri...)

Re: Neurinom na Slovensku

(Martin, 24. 11. 2010 21:43)

Vazena Boba, precetl jsem si Vas dotaz. Kosicka klinika je z hlediska operativy na Slovensku na spici. Jinak ale neketri pacienti ze SR byli a jsou leceni i v CR - jde pouze o dohodu s pojistovnou. A k Vasemu predchozimu dotazu, neni dobre vysvetlitelne "trpnuti pravej ruky a pravej polovice tvare, ust a jazyka" pri tumoru na druhe strane - tedy vlevo 7x3 mm, tezko by bylo vysvetlitelne i kdyby slo o proces na stejne strane.

Re: Re: Neurinom na Slovensku

(Boba, 25. 11. 2010 11:45)

Dakujem za odpoved. To trpnutie veru lekari este nevysvetlili, bolo to v spojeni s komolenim reci, cize mali podozrenie na mozgovu prihodu, a neurinom nasli vlastne len nahodou pri MRI. Tak teraz musime riesit dve vazne diagnozy...

Re: Re: Re: Neurinom na Slovensku

(Martin, 30. 11. 2010 20:42)

Dobry den, kazdopadne drzim manzelovi palce. At josu vsechna dalsi zjisteni jiz v poradku! Pokud jde skutecne o nahodny zachyt neurinomu dovolim si doporucit konzervativni postup t.j. hlidani. V peci Motolske kliniky je nekolik osob, u kterych byl neurinom zjisten nahodne a vsichni ziji vicemene stastne bez toho, ze by s nimi (doposud) bylo treba delat cokoliv jineho.

Re: Re: Re: Re: Neurinom na Slovensku

(Boba, 12. 12. 2010 13:36)

Dakujem za odpovede, presne ako pisette, aj lekar v Kosiciach doporucil neurinom zatial sledovat. Ostava uz len verit, ze pri tom aj ostaneme. Zelam Vam vsetkym vela zdravia a pekne Vianoce.

 
 

 

 
Valid CSS!